sool!

En dag som denna är man väldigt tacksam att man har uteplats. De är stålande sol och 21grader underbaaart! Just nu sitter jag och solar medans fröken sover :) jag tror nog att tindra är på G att valpa snart. Inatt hade hon förvärkar tror jag då hon börja flåsa och idag har hon bäddat mkt.. hoppas dom kommer snart! :) jag och leah har haft super mys denna veckan, bara varit hemma och på lek platsen här utanför. Jag trivs så himla bra här vill aldrig flytta igen haha.

seeg

Ska jobba inatt känns otroligt segt men de är väldigt nödvändigt.. hoppas tindra kniper inatt bara. Hehe. De börjar kännas ganska ensamt att bara vara hemma de var väldigt längesen jag inte hade planer för typ hela veckan. Men jag får ju inte lämna tindra ensam nu och jag förstår att mina vänner inte har lust att åka ända hit hela tiden, de är ju en liten bit att åka :) hoppas på fint väder resten av veckan så jag och busfia kan vara ute, hon älskar de. Nu ska jag börja förbereda middagen. Vi höres ♥
leah pratar i sin telefon haha gulligaste bebben i världen ♥

full fart

När leah sov sin första tupplur i morse passade jag på att städa undan lite och dammsuga. Bus ungen vakna samma sekund jag stoppa undan dammsugaren, ganska bra tajming men jag hade helst sett att hon sov en stund till. När jag ställde ner henne i de ny städade vardagsrummet så går hon direkt fram till sin lek hörna och river ner alla leksakerna och sprider runt dom i hela rummet! Underbara unge, de är tur att jag älskar dig så mycket ;) de är verkligen full rulle här nu från att hon vaknar till hon somnar. Hon väljer alltid att gå nu mera och kryper väldigt väldigt sällan hon har även lärt sig att ställa sig upp från sittandes utan stöd. De går så fort nu jag hinner typ inte med. Kan inte fatta att de snart är 14 månader sedan hon kom ut, gaalet. Nu ska jag passa på att gosa lite med tindra medans lillafrökenbus sover. Ha de bra!

...

Leah är snorig och hostig igen! Hon som precis blivit frisk.. när ska de ta slut? Suck. Dom senaste dagarna har vi bara varit hemma och tagit de lugnt, min hund tindra ska ha valpar vilken dag som helst nu, spännande! Så hon får ju självklart inte lämnas ensam. Jag hoppas att valparna kommer nu i helgen när sonny också är hemma, de blir lite enklare då. Ska bli roligt att få lite bebis mys men efter 8veckor ska dom ju flytta till egna hem och jag vet hur jobbigt det blir då.. men de ska nog gå bra är ju lite mer förbered på känslorna denna gång. Jaja nu ska jag pilla lite här hemma tills leah vaknar för då blir de full rulle igen. Ha de så gött! :)

fröken kladd

Jag har jobbat hela helgen, kändes piss då vädret var helt underbart. men men de är gött när lönen kommer ;) Idag jobbade jag till 14.30 sen har vi bara myst. var en snabbis i allum och lämna in min telefon som är helt paj. så nu har jag en riktigt dålig lånemobil. jag har kvar samma numer men har inga kontakter alls. de skulle ta 1-2 veckor... jaja, jag får stå ut med skitmobilen sålänge. Idag till kvällsmat fick leah hallonkräm för första gången och de var en succé. Och hon fick äta helt själv, kan ju säga att hon hade hallonkräm överallt så de fick bli ett bad direkt efter. Vi har bestämt oss för att börja lära Leah att äta lite själv med sked då hon börjar dagis om 3 månader (!!!!!!) och där är det ju ingen som matar henne så då för vi börja lära henne redan nu :) känns fortfarande sjukt jobbigt att hon ska börja dagis. jag känner mig inte alls redo att lämna över ansvaret till någon utomstående som kanske inte alltid har den tiden Leah behöver.. fy.. men de kanske bli bättre.. hoppas de. ska ringa dom i veckan tänkte jag så vi får komma på besök och se hur dom har det. vecka 33 ska hon skolas in så då ska både jag och Sonny vara där med henne. veckan efter ska man "bara" vara tillgänglig så då är Sonny hemma och jag jobbar. usch har ångest, hon är ju så liten :( men de ska nog gå fint. försöker peppa mig själv så mkt de går :P hehe.

sooooolig dag!

Vädret har ju vart underbart idag! Vi har hängt på altanen heela dagen och haft det super mys. Tyvärr kunde Johanna inte följa med pga halsont men hon får hänga på nästa gång :). Barnen lekte och hade jättekul och vi mammor grilla och tjöta om allt möjligt. känner mig lycklig att ha så fina människor i mitt liv!. Leah har precis somnat för natten hon var jätte trött av allt bus idag så vågar man hoppas på att få sova längre än till 06 imån? vi får väl se vad damen bestämmer sig för :P Nu ska jag fortsätta njuta av den underbara värmen, ha de gott alla. nu kommer en bildbomb från igår och idag!

barnvagnsligan

Igår träffade jag padde och luna och vi mötte upp jenni och hennes dotter aleah och en mamma till med hennes son och lite senare kom en giselle med hennes son vi var alltså 5 mammor med barn värsta barnvagnsligan :p och idag kommer johanna giselle padde och jenni hit :) vi ska grilla och hänga på altanen såå mysigt! :) litr segt att leah vakna 5.30 imorse så jagär gabska seg nu, men de ska nog gå fint :) jaja ha de gött så hörs vi :)

fartfylld lördag

igår var ju som sagt Tommy, Johanna, Karin och Rickard + alla barn här. vi grillade och drack cider och goa drinkar och hade de väldigt roligt. senare kom grannen björn över också, så kul att ha så bra grannar! vi tjöta och drack till klockan var 02.30 haha. sen gick Sonny och Björn hem till honom och spela playstation.. suck. var ju inte jätteglad att bli lämnad mitt i natten men han lovade att ta Leah på morgonen så jag fick sova ut. så han fick inte många timmar sömn i natt. kan han gott ha.. hahaha. Idag ska vi inte göra så mycket men en grillning senare blir det iaf :) imorgon ska jag hem till mamma och sen åka och jobba, inte kul men gött sen när lönen kommer. ska även passa på att byta kavat sandalerna när jag ändå är i Partille. Ha de bra :)

En bra helg helg

I fredag var Padde och Luna här och busa. vi satt typ ute hela dagen i det fina vädret, vår altan är äntligen klar! :) så himla mysigt. Sen kom min lillasyster Emma hit och vi gick alla och åt lunch på ett matställe som ligger i närheten. vid tre åkte Padde och Lunis hem och jag och Emma degade ett tag tills Sonny kom hem och då invigde vi grillen. de var gööör gott :D haha. Sen hade jag och Emma lite filmkväll. mys dag. _________________________________________________________________________________________ Idag kommer Tommy och Johanna + barn och Karin och Rickard + barn. VI ska grilla och ha de allmänt trevligt. Har gjort en massa grillspett nyss och de ska nog smaka gott. jaja osammanhängande och tråkigt inlägg, jag vet. haha men ha de gött så hörs vi :)
Grillen ;)
Leah i sina nya kavatsandaler som tyvärr inte var så bra så vi ska byta till några andra..

HON GÅR!

min lilla lilla snutt har lärt sig gå! hon är såå himla söt när hon stapplar fram. de började med att hon tog två steg i fredags sen tog hon fyra och sen ökade hon och idag har hon gått flera meter helt själv! mitt mamma hjärta gör volter och jag är så stolt över min prinsessa. snart springer hon väl också haha. Det känns som jag inte hinner med i utvecklingen, lärde hon sig inte att rulla runt nyss? haha tiden går för fort och jag börjar inse att hon inte är så liten längre men hon kommer alltid att vara min lilla bebis ändå haha :) ________________________________________________________________________________________ Igår var jag, Leah, Susanne, Alva och Padde och Luna på öppna förskolan. Första gången för Leah och Luna att gå med den stora gruppen men dom tyckte de var väldigt roligt tror jag hehe. Leah stod upp under hela sång stunden och var väldigt fascinerad av alla barn. de var kul att träffa Susanne och Alva igen de var länge sedan nu.. Vi får bjuda hem dom på middag nån dag så dom får se hur vi bor nu också hehe. Idag ska jag nog en snabbis till allum och köpa Kavat sandaler. De kanske blir varmare snart och då kanske hennes vanliga kavat är lite svettiga. På fredag kommer Padde och Luna hit under dagen och sen kommer min lillasyster och ska sova över, vi ska kolla film och ha de mysigt. Vi höres! :) Bilder på vår ofärdiga altan och en glad men snorig leah :)

Min förlossnings berättelse

Jag tänkte skriva lite om min förlossning så här ett år senare haha! men de är kul att sen gå tillbaka och läsa då jag inte skrivit någon tidigare. Jag hade en väldigt jobbig och påfrestande graviditet. Jag spydde mig igenom dagarna i 9månader och hade mkt problem med både sammandragningar och foglossning. Jag hade även ett sf-mått som var lång över det normala så jag fick gå på många extra kontroller och ultraljud. bebisen beräknades att väga 5kg i vecka 39 och jag fick panik. Jag hade stor rädsla för förlossningen redan innan och när jag sedan fick höra att jag hade ett stort barn blev jag skit rädd. Min första rektion var att jag vägra föda vaginalt. jag ville bli snittad. Men det ville inte mvc gå med på så jag fick gå på speciella möten för förlossningsrädda mammor. eftersom den barnmorskan inte heller kunde övertala mig till att föda vaginalt fick jag träffa en förlossningsläkare och diskutera mina olika möjligheter för det är ju ändå det mest optimala att föda naturligt. Efter ett långt samtal med många tårar kom vi tillslut överens om att dom skulle sätta igång mig i vecka 37 så inte bebisen skulle hinna bli fullt så stor. de var med blandade känslor jag gick ut från rummet. Jag var glad att jag skulle få träffa bebisen hela 3 veckor tidigare än bf. men jag var också orolig om vilka konsekvenser det skulle få. Jag var också väldigt nervös att jag skulle föda normalt men ändå övertygad om att det var det bästa för mitt barn. Den 5 april kl 08 skrev vi in oss på förlossningen för en igångsättning. vi fick flera gånger höra att det säkert kommer ta ett några dagar för att en igångsättning kan vara lite klurig. dom började med att sätta in en remsa vid livmodertappen för att stimulera till värkar och att de på såvis skulle börja öppna upp sig. Och visst värkar kom. jag hade i snitt ca 8 värkar på 10 minuter i över två timmar. och jävlar vad ont jag hade. jag hade hela tiden en grej på magen som mätte värkarna och och bebisens hjärtljud. Tillslut fick dom ta bort remsan då jag hade för många värkar på kort stund och de är inte hälsosamt för varken mig eller barnet. där låg jag i ca två timmar med intensiva värkar helt i onödan för de gav ingen effekt alls på livmodertappen... vi fick sedan gå och sova uppe på bb utan bebis och komma ner till förlossningen dagen efter för att fortsätta. den 6 april kl 09 gick vi ner till förlossningen och de visade att jag nu var öppen ca 1cm men jag hade inga värkar. så nu skulle dom försöka sätta in en ballongkateter i livmodertappen. de är typ som ett rör med en ballong på. så när den sitter rätt fyller som ballongen med vatten och när den sen ramlar av är man öppen 3cm. men dom fick inte in katetern.. jag fick ligga i en gynstol och två förlossningsläkare turades om att försöka få in den.. jag mådde såå jävla dåligt och de gjorde fruktansvärt ont. blodet bara rann.. de bad mig att testa lustgasen så kanske jag kunde slappna av bättre, så jag gjorde som dom sa men de blev tusen gånger värre. hela rummet snurra runt mig och jag kunde inte röra mig. jag hör avlägsna röster långt borta -slappna av.. slappna av. När effekten från den hemska lustgasen äntligen gått ur min kropp sa jag att de fick vara bra. jag orkade inte mer och allt kändes hemskt. de kändes som ett övergrepp och att jag inte hade någon kontroll överhuvudtaget. läkarna besluta sig för att avvakta några timmar och vi fick ett eget rum så länge. Nu hade lite små värkar börjat komma så jag erbjöds att ta ett bad. vilket jag gjorde och de var väldigt skönt. senare på kvällen knackade det på vår dörr och de var en annan läkare som fråga snällt och vänligt om hon fick göra ett sista försök med ballongkatetern. jag berätta om tidigare och om hur obehagligt jag tyckte att det var och att dom andra läkarna pröva minst 8 gånger var. men denna läkarn lova att hon endast skulle försöka 1 max 2 gånger. så jag gick med på det. jag la mig i gynstolen igen och katetern sattes på plats på första försöket! vilken lättnad. nu skulle äntligen denna förlossning gå framåt. kl 03 på natten den 7 april graviditetsvecka 37+1 lossna ballongkatetern när jag var på toa och det betydde att jag nu var 3cm öppen!. jag fick göra en snabb undersökning och dom konstaterade att de nu var dags att ta hål på fosterhinnorna så vattnet gick. då kom paniken tillbaka. Jag är såå rädd för smärta och börja typ hyperventilera och gråta.. vi kom överens om att först lägga epidural bedövningen så att dom kunde sätta igång den så fort jag behövde och när dom riktiga värkarna sedan skulle komma. vi fick vänta nån timma på narkosläkare och när hon sen kom in i rummet fick jag åter panik. tänk att dom skulle sticka en jättespruta i min rygg. men efter mycket lugnade ord och beröm lugnade jag ner mig och det gick jättebra att sticka. de gjorde inte ens ont haha. efter det tog dom hål på vattnet och de fooorsaa!! sån jävla ball känsla. jag fick även nu värkstimulerande dropp. nu började äntligen förlossningen komma igång och värkarna var mer regelbundna och mkt kraftigare än dom jag haft tidigare. efter ca 3 timmar med kraftiga värkar satte dom igång epiduralen och herregud vilken lättnad det var jag kunde plötsligt andas och kunde gå på toaletten. jag hade inte kunnat äta på tre dygn och heller knappt dricka då jag spydde konstant under förlossningsarbetet. så min kropp började sakta men säkert ge upp. jag var såå trött. och jag stod stil i flera timmar på 5cm. så jag fick vanligt dropp också och då satte det fart de tog ca 1 timma så var jag öppen 10cm när jag fick de beskedet börja jag gråta av lycka och kände mig så stolt att jag klarat det så här långt. jag hade flera gånger bett dom snitta mig då jag inte orka mer men dom sa åt mig att kämpa vidare och de är jag såå glad för idag. jag krystade i exakt 44minuter och kl 17.02 fick jag världens finaste prinsessa på min mage och jag har aldrig varit så lycklig i hela mitt liv! de bästa jag gjort och jag är så jävla glad att jag lyckades och inte fega ur. I den stunden excitera inget annat och och all smärta var glömd! idag ångrar jag inte en sekund att jag valde att föda vaginalt de är de bästa jag gjort och jag är så lycklig med min prinsessa. även om jag sa aldrig mer efter förlossningen blir jag ändå lite sugen nu när jag skriver om det. och med nästa barn behöver jag inte vara rädd för jag vet precis vad som väntar och man får ju ändå det finaste gåvan som finns, ett liv.

lyckanmedleah.blogg.se

Livet som fru, mamma och bonusmamma.

RSS 2.0