det där med vinter tid

Förstår Leah inte alls utan tycker det är helt okej att vakna kl 05. Haha. Jaja det ordnar nog upp sig om ett par dagar kan jag hoppas. Hon blir jätte trött kl 19 för i hennes värld är ju klockan 20 och då brukar hon gå och lägga sig. Men vi gör vårt bästa att hålla henne vaken till åtta men de är inte så lätt som det låter.
Idag har det vart en riktig slapp dag. Jag, leah och Frida låg och kolla film hela morgonen och halva dagen. Men kl 14 var jag tvungen att gå upp för att åka på ett info möte om mjölkprotein överkänslighet. Det är det som Leah misstänks ha.
Efter mötet gick jag med mamma hem en stund tills Sonny sluta och hämta upp mig. Vi åkte till allum och köpte as söta små skor till Leah med hello Kitty på. Och så köpte vi vinter mössa och tjockare vantar. Sonny valde även ut ett par jeans och en tröja som han ville att hon skulle ha. Det första som han bestämmer helt själv haha. Frida ville så gärna ha en t-tröja med loreen på så hon fick den. Sen köpte jag tre tröjor och ett par leggings till Frida på Lindex, dom hade halva rea priset på massa fina kläder. Hittade inte nått till Leah dock. Hon har växt så mkt det sista så hon har inte så mkt som passar längre. Men det blir bättre snart :)
Nu ska jag få massage av min Goa man så godnatt alla :)
Leah i sin nya varma mössa och goa Frida <3

film

 
Patricia och luna var ju här idag. Vi tjöta mest och hon hjälpte mig att laga mat till Leah men det blev tyvärr helt misslyckat.. typiskt då jag gjorde ett riktigt storkok. Men men jag gör ett nytt försök imån. Padde tipsa mig om en hemsida där man kan se på film direkt online. Så det är vad jag gjort hela dagen och kvällen sens hon gick. Sett på film alltså. Nu precis såg jag last song och fy vad bra film! En riktig Carro film :) den rekommenderas starkt iaf. Nu ska jag försöka sova har ju en lillråtta som vaknar snart och vill ha mat. Den mjölkfria ersättningen har funkat kanon och det har hittills inte vart ett dugg jobbigt. Lite konstigt ändå då dietisten sa att den inte smakar så gott och att de flesta barn inte gillar den. så oftast man måste vänja dom vid den långsamt. Men Leah dricker precis som det vore vanlig ersättning, till och med bättre. Skönt är väl de.
Godnatt! ♥

mjölkfritt

Imorse var vi ju som sagt hos dietisten och vi gick igenom vad hon kan äta och inte. Jag tror detta kommer bli lite krångligt men lätt värt det om det hjälper. Hon sa att de kan vara litar jobbigt att gå över till den mjölkfria ersättningen då den inte smakar likadant och speciellt svårt blir det när man har ett barn som Leah som inte gillar förändringar. Men när vi kom hem drack hon 90ml av den nya utan problem. Hoppas verkligen inte det bara var en tillfällighet.
Nu ligger Leah och sover på min arm och jag väntar på Patricia och luna och hon skulle ta med sin hund elwis också :) vi ska nog bara ta de lugnt och tjöta och laga tacos haha! Älskar verkligen tacos. Patricia tror att jag är tacos beroende haha! Men det är jag nog, skulle kunna äta det 7 dagar i veckan utan problem. De är ju så gott! :)

Vi höres ;)

Utan internet

Det har vart en väldigt händelserik helg. Det börjar med att jag i fredags var med padde och får ett telefonsamtal av min svåger att dom är inne på förlossningen (min svåger är tillsammans med min bästavän) dom har nyligen flyttat en bra bit bort och han frågade om vi kunde ta deras hundar då dom annars skulle få vara ensamma alldeles för länge. När Sonny slutat jobbet åkte vi direkt hem till deras hundar och var med dom. Vi trodde dom skulle få komma hem till kvällen så vi hade inte med oss några sov saker. Men eftersom bebisen trycker mot min väns njurar och hon hade väldigt ont så var dom tvugna att stanna där. så vi fick sova över. En himla tur att jag hade med massa mat till Leah. På lördagen skulle vi alla egentligen ha åkt dit (alla bröderna +deras respektive och deras pappa och hans tjej)  men vi trodde att bebisen skulle komma men på förlossningen stoppa dom av hennes värkar då hon är i vecka 34+6 idag. Så hon ville att alla skulle komma  ändå så hon fick annat att tänka på så vi blev kvar där en natt till. Men då fick sonnys bror gå hem till oss och packa lite saker vi behövde. Så på lördagen blev det lite "fest" och vi laga mat ihop och hade det jätte trevligt. 
på fredagen fick Leah smaka på mat Patricia gjort och hon älskade det! hon som inte gillar annat än fruktpuréer. Men hon åt och åt. Så Jag lagade samma recept när vi var där och leah älskade det med. så det får helt enkelt bli att laga mat till henne i fortsättningen. När vi kom hem blev det ett bad för Leah, hon har verkligen blivit så stor! Hon sitter upp i badkaret och leker med badankor och båtar, så himla go! innan badade hon ju i balja men nu vill hon att det ska hända lite mer.
Det har vart en riktigt bra helg trots att jag var sjukt nervös för min vän, men det har gått bra och bebisen stannar nog kanske ett litet tag till. Jag tror att hon kommer komma igång snart ändå :) Och bebisen mådde hur bra som helst sa dom på sjukhuset så det hade inte varit någon fara vad dom kunde se om det skulle komma igång lite tidigare än beräknat. som tur är.
 
Imorgon kl 09 ska jag till läkarn igen med leah och prata om att utesluta gluten i maten, Jag tror faktiskt inte det är nödvändigt men vi får se vad dom säger.
Sen efter det nån gång skulle Patricia och lilla Luna komma hit :D Alltid lika kul att träffa dem!
Inatt ska frida ha en kompis som ska sova över, dom har ju lov nu. Men de kommer inte bli att vara uppe sent för jag är dödstrött! inte så jätte gött att sova i en soffa en hel helg ;)
 
Leah och sin kusin :)
Bada bada :)

strömlös

Haha nästan hela Partille är strömlöst! Det är skit läskigt för vi har det heeeelt kolsvart. Vi kunde ju inte laga mat så nu är vi vid max i Bäckebol för att handla middag. Jag hade sån himla tur för jag var hos mamma när strömmen försvann och där var den bara borta i typ 5min sen kom den tillbaka, men jag såg på fb att hela Björndammen var dött. Och Frida var hemma hos en kompis som tur var, hon hade ju fått panik av att vara hemma själv, det hade jag med för den delen :p dom säger att strömmen ska vara tillbaka inatt vid 03 iaf haha. Nu ska jag beställa mat. Ha de gött :)

mjölk

 
De tog ett prick test men då leah har problem med magen och inte med hunden visade testen ingenting. Men dom sa att det nästan aldrig visar nått om man inte har allergi som visar sig på huden. Förstår inte riktigt varför dom gjorde ett sånt test då. ganska onödigt faktiskt. vi ska träffa en dietist på måndag och gå igenom leahs nya matvanor då hon nu ska köra på mjlkfritt för att testa i två veckor. Är hon då känslig kommer det visa ett gott resultat på bara några dagar. Så vi får väl se om det visar sig elle inte. På ett sätt hoppas jag att hon blir bra av att inte äta mjölk produkter då hon har väldigt ont som det är nu och det hade vart skönt för henne att slippa det. men allt blir ju så klart krångligare. Men allt för att Leah ska må bra, min lilla älskling. Men tills på måndag ska vi köra på som vanligt.
Det blev tyvärr inte så att vi träffa Padde och Luna för hon var tvungen att vara hemma vid fyra då hon skulle iväg med Martin. Och jag kände att det då blev lite onödigt att behöva gå upp för alla backar och så för att typ för att bara vara där i typ en timma. men vi skulle ses imån istället :)
 

barn medicin

Idag ska vi ju till barn medicin med Leah och göra allergi test. Hoppas man får svar direkt. Efter läkarn om allt går som planerat ska vi möta upp padde och luna och dom följer med hem till oss :)

Igår fyllde leahs kusin Robin 8 år så vi var där på kalas. Han önskade sig spel så vi köpte ett PS3 spel till han. Han verkade iaf glad :)

Innan kalaset var ju jag och padde och våra tjejer på öf och där var de hur lugnt som helst, bara ett få tal barn. Det var ovanligt men skönt. Efter öf gick vi hem till padde och fika. Så gött att hon bor så nära allum :).

Nä nu får jag gå upp och se hur de går för Frida.
Ha en bra dag alla! ♥

Det värsta som kan hända en förälder.

Alla mina tankar går till min vän som natten till den 10oktober förlora sin dotter. Hennes moderkaka lossnade och hon förlorade en massa blod. Tyvärr kunde inte lilla Alices liv räddas och min väns liv hängde på en skör tråd. Jag har tänt ett ljus för lilla söta Alice. Hon ser helt frisk och fin ut på bilden jag fick av henne och hade en perfekt vikt och längd, livet är så jävla orättvist ibland!
Tänker på dig.

Maaaat

 
Leah vill nästan inte längre ha nån ersättning på dagen. Hon har druckit 30ml två gånger idag bara.. Men hon har ätit massa fruktpuré och yoghurt. Hon är verkligen en liten gottegris. Hon bara spottar ut "riktig" mat. men jag ger henne fruktmos med ris i så hon får i sig nått mer än bara frukt.
Imorgon ska vi till öppnaförskolan som vanligt hehe :) Förra onsdagen var det ju stängt så Leah fick inte gå på sin älskade sångstund. Men imån då ska hon få sjunga ;)
Idag har vi bara vart hemma hos mamma och myst. Vi var först och handla och mamma handla hem lite olika puréer till leah som hon kan ha hos henne. Det är så skönt för Leah har verkligen allt hon behöver hos mamma, vi behöver inte ha med oss någonting när vi går dit. Leah har en gåstol, ett babygym, en matstol, en säng, en babysitter, och massa leksaker. Hon har även blöjor, kläder och ersättning. och skedar, skålar och sånt.  Det är ju typ som mitt andra hem så det är gött att aldrig behöva packa med sig massa saker till Leah när vi åker dit. Jag har ju även mitt gamla rum kvar så vill vi sova över är ju det aldrig några problem. Jag älskar verkligen min goa mamma. Hon ställer alltid upp med precis allt man ber henne om och man kan lita på henne i ur och skur. Jag vill bli en lika bra mamma som henne och hon är verkligen en förebild.
 
Det ska bli kul att träffa Patricia och Luna imorgon jag saknar faktiskt dom och jag har en del att berätta ;)
 
Nu ska vi bara kolla på tv och försöka hålla lillråttan vaken en stund till så kanske hon sover lite bättre inatt :)
 
Leah Öppna detta skåpet själv igår. Sonny blev gör glad och sa att hon vill spela ps3. Pappas flicka.
 
Imorse snodde hon locket till leksakslådan. Hon har verkligen fått långa fingrar nu. haha
Busunge!!

åå

Jag som va så glad att Leah sov så bra igår. Inatt sov hon värre än nånsin.. hon har skrikit från 04 till nu typ. Plus att hon vakna en gång i timman från kl 00. Trött mamma har hon idag iaf. Busungen.
Vet inte riktigt vad vi ska göra idag, Sonny ska jobba över. Får väl se om padde hör av sig och har tråkigt ;)
Ha en bra dag! :)

städ

Idag har jag städat hela dagen. Men de var lätt värt det för nu är det rent och fint. Jag bäddade även rent i alla sängar så nu kommer vi sova som prinsar och prinsessor alla fyra förhoppningsvis :)
Jag pratade med min bvc sköterska idag också då jag är lite orolig för Leah inte vill äta så bra. Men jag får iaf i henne frukt puré. Idag drack hon 60ml ersättning när hon vakna sen vägra hon ta det på hela dagen så hon åt bara massa frukt hela dan.. sen drack hon 150ml innan hon somnade som en stock vid 19.30. Men bvc sköterskan sa att jag inte behöver oroa mig ett dugg så länge hon mår bra och är pigg. Och det är hon. Sen sa hon att det är bättre att hon äter frukt än inget alls. Vi köpte nån fruktmos med ris och det åt hon iaf, så det var ju bra :). Nu ska jag försöka sova, lillfisan vaknar om några timmar och är hungrig, för då passar det minsann haha. Så godnatt :)

sovmorgon?

Kors i taket! idag sov Leah till kl 8! men jag var uppe med Frida redan vid 06.30 för att hjälpa henne bli klar till skolan. Hoppas denna lilla sovmorgon håller i sig. Då får man ändå sova en och en halv timma extra :). då man inte går upp med frida förstås.
Idag ska jag och Leah bara vara hemma. Jag måste städa hela lägenheten då det ser ut som nån har släppt en bomb här. Men jag har redan kommit en bra bit på väg :) just nu sover Leah och jag äter lite frukost. Hon kommer säkert vakna vilken sekund som helst så jag borde snabba på med att äta nu. Ha en kanon dag alla så hörs vi antagligen senare!
 
Lyfte över henne till vår säng imorse när hon vaknat så myste vi en stund innan vi satte igång med alla måsten.
 
Leahs fukost betsod av gröt och päron puré. Men hon åt nästan bara purén, den lilla gottegrisen <3

Ikea

 
Idag åkte vi för att hämta hem Frida som spenderat sin helg hemma hos sin mamma. Påvägen dit åkte vi förbi Ikea och min pappa. På ikea köpte vi en matstol till Leah som hon ska ha hemma hos min pappa. Det är lite jobbigt ibland att åka till folk som inte har matstol då det nu är typ helt omöjligt att äta med leah i knät då hon tar allt som hon kan nå och hon har väldigt långa armar, hehe. Vi köpte även lite haklappar och matskålar till henne. Sen köpte vi även en lekmatta. Det är lite tjockare filt typ, med lite olika figurer och saker som prasslar och så. Vi kommer ha den på vår matta när hon sitter där och leker, Dels för att skydda mattan från spy men främst för att göra det ännu mjukare för henne när hon ramlar.
 
Lehis på sin nya lekmatta :)
 
 
Frida hade gjort massa skoj hemma hos sin mamma tex åkt och badat och vart på lekland. Hon har det bra den tösen som har två familjer som hittar på massa skoj med henne :) Jag trodde faktsikt inte det var möjligt att älska någon annans barn så mkt som jag älskar henne. Jag är så otroligt glad att ha henne i mitt liv. och jag kommer ALDRIG göra någon skillnad på henne och Leah. Dom är båda mina döttar. Den enda skillnaden är att den ena låg i min mage och den andra inte. kärleken till dom är ändå lika stark.
Mina fina tjejer! (detta kortet är några månader gammalt)
 
Leah har idag ätit massa mat. till frukost åt hon gröt med katrinplommons puré. Hon verkligen älskar katrinplommon. Sen till lunch åt hon potatis och palsternacka, och katrinplommon till efterrätt. Sen hemma hos pappa åt hon en burk med päron puré och sen hemma åt hon gröt med påron puré hehe mkt mat. sen har hon ätit lite ersättning imellan såklart. men hon verkar inte vilja ha det så mkt. Hon dricker typ 60ml sen är hon nöjd. vet inte riktikt varför hon inte vill ha ersättning. Vi tycker typ det är as bra om vi fått i henne 120ml och så kommer luna som är mindre och dessutom mkt smalare och dricker 180ml i ett svep. Lite konstigt det där. Att luna är smal och liten och dricker 180ml  och Leah som är större och "tjock" och dricker 120ml en bra dag.  Men men så länge hon får det hn behöver. Det kanske går lättare med mat sen när hon kan äta mer.
 
Jag kör på katrinplommon med päron för den är lite mer mild :)
 
 
 
 

så skönt!

Inatt tog ju som sagt Sonny Leah. Vi bytte plats i sängen då leahs spjälsäng står bredvid min sida. Och gud så skönt det var att slippa mata gå upp. Jag vaknade när Leah börja gråta såg att Sonny tog henne och somna om. Jag har alltså fått sova i nästan 10 timmar utan att behöva gå upp! :) när Leah var mindre sov hon i 8-9 timmar i sträck sen blev hon sjuk och då var vi enligt en läkare tvungna att ge henne mat på natten också för hon åt nästan inget på dagen. Och nu går det inte att sluta. Vi har försökt flera gånger men
hon blir hysteriskt. Det är så synd för hon sov ju jättebra innan.. aja nu ska jag gå upp till min kära man. Ha en bra dag! :)
 
 
 
 

marknad

Idag var vi ju på marknad. Tyvärr hittade vi inte så jätte mkt. Jag köpte lite tyg leksaker till Leah som vi nu tvättat i maskinen på 60' ska tvätta dom en gång till imån innan hon får leka med dom. Efter marknaden åkte vi och åt buffé inne i stan. Dom hade allt ifrån sushi till husmanskost, gott var de iaf :)
När jag och Sonny lämnat av padde och luna hemma hos dom åkte vi och handla lite mys och har sedan bara tagit det lugnt.
Inatt kunde jag inte somna om efter jag mata Leah vid 01.30 så jag låg vaken i flera timmar. Så nu är jag grymt trött. Men inatt skulle iaf Sonny ta hand om busfröt så jag kan få sova. Känner att jag verkligen behöver det. Nu ska vi fortsätta kolla film. :)
Leah handla sin gröt för nån vecka sedan :) gullunge ♥♥♥

once upon a time

Jag och Sonny åt världens goaste middag. revben, sallad och vitlöksbröd. Super gott!
Leah fick äta gröt och katrinplommon puré. Nu har vi köpt laktosfri gröt för att se om de blir nån skillnad. Vi får se på torsdag vad dom säger, hon kanske bara är känslig. Jag hoppas dom kan ge oss tips på vad vi kan ge henne så hon slipper ha så ont och ha så mkt gaser.

Efter middagen kollade vi på några avsnitt på once upon a time. Det är en serie vi kollat på när vi känner att vi har tid över. Den är faktiskt väldigt bra, vi har fastnat för den iaf. Vi är fortfarande på säsong1 och om jag inte misstar mig nu så går säsong2 på tv nu.
Nu ska jag försöka sova ska ju upp tidigt imån för att gå på marknad med Sonny, padde, luna och Leah :)
Ha de gött :)
 
 

seg

Idag är det en sån där tråkig dag. Finns liksom inget att göra. Sonny körde ner mig till mamma när han åkte till jobbet och nu sitter jag här och tråkar. Men det är ändå så mycket roligare än att bara sitta själv hemma. Leah ligger just nu och sover i vagnen och jag passar på att gosa med hundarna.
Åå sega dag, gå fort så det kan bli lördag.

Babyrytmik

Idag var jag och Patricia på babyrytmik. Det var lika trevligt som vanligt och Leah tycker det är jättekul. Vi gick hem i ösregnet och det tar ju en stund om man säger så. men påvägen bestämde vi oss för att laga tacos hemma hos Padde istället för att äta på Eat och jag måste säga att det var super gott!! Till maten kolla vi på gårdagens kalla fakta och jag säger bara FY FAN. Det blir verkligen aldrig att man åker och besöker Parkens zoo. att man ens kan behandla djur på det viset, och dessutom fridlysta djur. Hemskt.
Imorgon vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på men på lördag ska jag, Sonny, Patricia och Luna åka på marknad de ska bli kul, hoppas man hittar nått fint till lehis.
Nu ska jag bara slappa framför tven så ha det gött, vi höres! :)
 
Hahaha Paddes hund, så grymt snäll och mysig!! <3
 
Leah just nu :)
Bus med pappa <3
 
- Jag vill också blooooooggaaa!
Hahaha

Öppna förskolan i stan

Jag och Patricia hade laddat upp för att gå till öppnaförskolan men när vi kom dit var det stängt pga sjukdom :( och vi som verkligen ville gå. så vi beslta oss för att googla upp en annan förskola som hade baby öppet och vi hittade en inne i stan så vi åkte dit. Det var faktiskt ganska mysigt där, inte alls lika mkt folk som här och dom var jätte trevliga. Det som var så dumt är att vi missa sångstunden med typ 10min. Men det var en bibliotikarie (?) där som prata om barnböker och om barnent språk utveckling, mkt intressant faktiskt. Vi hade lite tur med det där då hon endast är där en gång per år.
När vi åkte där ifrån bestämde vi oss för att äta på Eat, sååå ovanligt!! Martin (paddes kille) ringde nör vi var påväg dit så han hängde på oss. Det var väldigt trevligt, jag har ju träffat Martin flera gånger innan när jag var mindre å sen har jag inte sett han på ett par år så de var lite kul att prata om vad man gjorde förr ;) Vi satt där och tjöta i typ 1,5timma, haha. Tiden går fort när man har roligt.
Det var rea inne på lindex så det föjde med två par byxor och en tröja med hem till Leah.
Nu ska jag busa med lillfisen så vi höres imorgon! :)
 
Leah imorse hon låg och myste och åt på den nya mattan ;)
 
lekaaaa
 

blää

Jag är grymt trött.. Leah fortsätter att vakna typ en gång i timmen med magknip. Har fått tid till läkare den 25 då ska dom göra pricktest. Så vi får se om det kan vara nått eller om hon bara är otroligt känslig. Men hur som kanske vi kan få tips och råd hur vi kan hjälpa henne.
Idag ska vi till öf med padde och luna :) det ska bli roligt. Just nu sitter Leah på mattan och leker, söta lilla unge ♥
Hörs senare! :)

Stan

Idag var jag och Patricia inne i stan för att kolla efter tyger  så vi kan sy egna dregglisar till Leah och Luna. Men butiken vi gick till hade inte alls det vi sökte så vi får helt enkelt leta vidare. Sonny kunde köra oss till en affär på lördag som jag vet har massa roligt. Sen kanske vi äntligen kan börja sy! :)
Jag köpte en söt liten fleece dress till Leah och de roliga är att Luna har en likadan, jag och patricia har typ samma smak :) men sen är det lite roligt också att dom har matchande kläder haha, tvilligarna L&L ;)
 

trött

Leah har vaknat i snitt en gång i timman hela natten.. och nu är det bara att gå upp då jag ska åka om ca en timma. Men de ska blir roligt iaf :) hörs senare :)

Ny matta!

Jag och Sonny var idag och köpte en ny matta, det blev göör fint! det saknades verkligen nått i vardagsrummet och nu känns det mycket mera hemtrevligt! Sen köpte jag två lampor till fönstret i vardagrummet :) vi har haft det så mörkt här hemma så nu till vintern blir det fint att tända upp lite. Jag och mamma var även en snabbis på Rusta, hon skulle köpa gardiner. Det sluta med att hon köpte ett par till mig med, snälla mamma <3.
Imorgon ska jag äntligen träffa Patricia och Luna, vi ska åka in till stan och köpa tyg så vi kan sy våra egna dregglisar och napphållare! de ska bli så roligt :) skoj att ha något personligt också! :D.
Nu ska jag och sonny se på en film, Leah sover redan för natten. Så godnatt!
 

allergi?

Pratade med min bvc sköterska och hon ville att jag ska ringa barnmedicin så dom kan göra ett allergitest. Hon trodde att leah kanske är allergisk mot laktos eftersom hon har så mycket gaser och är så ledsen. Ska ringa dom imån så hoppas jag att jag får en tid relativt snart. Hoppas verkligen inte hon är allergisk, jag var ju det när jag var liten, jag tålde typ ingenting så jag hoppas inte Leah har ärvt det från mig för det är sjuk jobbigt att vara allergisk... vi får helt enkelt vänta och se.

allergu

städ

Hemma hos r&k hjälpte vi till att ställa rätt flyttlåda i rätt rum och sen städa och moppa jag halle. Det var väldigt lerigt från igår då alla gick in med skor men man hade lixom inget val. Det blev iaf jättefint tillslut :) nu är vi påväg hem. Är hemma om typ 10min och då ska vi äta nått snabbt och sen lägga Frida. Leah sover redan, hon somna såfort bilen börja rulla hehe. 
Test körde den nya vagnen idag också och jag måste säga att de var ett bra köp! Än så länge tycker jag att den e grym iaf :)
Patricia skulle övningsköra och sånt otroligt onödigt imån (haha;)) så vi får ses på tisdag istället. Saknar dom! Nu var vi visst framme. Ha de göttans :)

Landet

Vi hjälpte ju som sagt Karin och Rickard att flytta igår. När vi lastat två mindre lastbilar och två bilar åkte vi mot huset. Det känders som man åkte i en evighet och vi körde fel ett par gånger, haha. Huset var jääääättefint! det ligger väldigt avskilt och det är verkligen landet. Så himla mysigt! Vi bärde in allt och man kan inte fatta hur mkt saker dom trängt in i deras lilla tvåa innan, för det var hur mkt saker som helst! När allt var inne satte jag och Karin igång och packa upp köket. det blev jättefint. Idag ska vi åka dit igen och hjälpa dom packa upp. det är en bit att åka det tar en timma och 10min typ. Men det är lätt värt det, Man vill ju göra allt man kan för att hjälpa till. och vi vet att vi kommer få samma hjälp när det är vår tur att flytta.

Jag vet inte riktigt vad som hänt med lilla Leah, nu i fyra nätter har hon sovit jätte dåligt och vaknat minst varannan timma och gråtit och hon har pruttat jätte mycket. Jag har inte gett henne något konstigt så jag vet inte vart alla gaser kommer ifrån.. Det är väldigt jobbigt främst för henne som uppenbarligen har väldigt ont och lite för mig som inte får sova utan får bära och trösta henne. självklart gör man det och det är verkligen inte mig det är synd om men när man inte får sin sömn blir man inte på det bästa humöret. Jag börjar fundera på om hon typ är allergisk mot något, typ Majs? för det är det ända hon äter typ. Majsgröt, Majsvälling, majspure och majskrokar. Majskrokarna är det ända som är nytt men vi testa att sluta ge dom i två dagar och det blev tyvärr ingen skillnad.. och majsvälling dricker hon typ inget av, första gången jag gav det drack hon det precis som det vore ersättning men sen helt plötsligt var det inte gott längre, konstigt. så nu blandar vi ut vällingen med ersättning men hon gillar det fortfarande inte så mycket utan dricker max typ 50ml utblandad välling. sen får hon ersättning. Hon kanske får för mycket majs? jaja, om någon vet får dom gärna säga till :)

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen åker vi hem till R & K :)

Världens bästa flytthjälp

Hopp hopp

Vi köpte vagnen igår Jag trodde typ den var hel svart men det var den inte, men det gör inte så mycket. Ska ju ändå bara ha den som shoppingvagn och åka bort vagn. Den tog mycket mindre plats i bagaget iaf :). När vi ändå var ute och körde åkte vi och köpte en juperoo till Leah. Det är en hoppgunga fast man ställer den på golvet så är det som en ställning. (svårt att förklara) Leah älskar den iaf :) hon hoppar och hoppar. hehe söta lilla unge <3.
Det blev tacos till middag igår, så himla gott! skulle kunna äta det 7dagar i veckan. Så till frukost i dag blev det då såklart resterna från igår. mmm.
Idag ska vi hjälpa Karin och Rickard att flytta. Det är sån konstig känsla, jag är jätteglad för deras skull men ändå ledsen att dom flyttar så långt bort. Men vad bra dom kommer bo mitt ute i skogen. och vilka grill kvällar vi kan ha ;) Men jag kommer sakna Karin! vi kommer ju inte kunna ses så ofta som nu. Självklart kommer jag åka till henne och hon till mig, men det är en ganska bra bit att åka.. Men dom kommer få det såå bra! :) Så nu får man sluta tänka själviskt och istället se allt positivt! :)
 
Vagnen.
Det finns en sittdel med, men den kommer jag inte använda på ett par månader då den är framåtvänd. Men Leah sitter ju själv så om hon vill sitta upp kan hon göra det i liggdelen också :)

En vagn till!

Patricia köpte en till vagn, en med svängbara hjul. så hon kan ha en att shoppa med och en att gå i tex skogen med. Jag tyckte det var en grym idé så om allt går som de ska hämtar jag hem en  "shoppingvagn" till Leah redan i eftermiddag. haha sjukt onödigt egentligen men ganska roligt. Det blir en vagn med tre hjul så det blir lätt och smidigt att gå mellan hyllorna på tex ica. Denna gången blir det en begangnad vagn den vagnen hon har nu och fortfarande kommer ha kvar, köpte vi ju ny. Men nu när hon bara ska använda denna vagnen när vi typ shoppar och åker iväg (denna vagnen är mindre än den vi har nu) så tänkte jag att det är onödigt att köpa en helt ny för typ 6000 när jag kan få en fin begangnad för mindre än hälften. Hon jag ska köpa den av har dessutom bara använt den i två månader så efter att jag tvättat den blir den som ny! :) 
 
En sådan här blir det. (inte just den på bilden)

Gaser

Inatt har leah haft jätte mycket gaser hon har vaknat flera gånger och bara skrikit. stackars lilla pluttan :( Har även fårr gått upp och byta blöja två gånger, brukar aldrig behöva byta på natten annars men inatt behövde hon göra det andra behovet så det klart man inte låter henne ligga med det. Nu är hon iaf hur glad som helst! skönt. Funderar på varför hennes mage krånglat så inatt och det ända jag kan komma på är majskrokarna? Inte att dom är dåliga utan att hon kanske åt för många och att magen inte än van..
Jag och Leah saknar Susanne som börjat jobba igen. Kai Alvas pappa är hemma med henne nu. så himla coolt och framförallt bra att kunna dela så bra på ledigheten. Men vi skanar dig ändå susanne! vi får ta och ses snart med tjejerna? hitta en dag som passar för dig :)
 
Leah sitter och busar hemma hos mamma för ett par dagar sedan.

Majskrok

Babyrytmiken idag gick jättebra och jag är glad att jag gick dit trots att patricia tyvärr inte kunde följa med.
Efter babyrytmiken gick jag hem till mamma och dit kom kai och lilla Alva för att busa lite. Tjejerna busa runt och var allmänt söta :). Jag och Sonny hade bestämt att vi inte skulle ge Leah majskrokar då det tydligen inte är bra för deras tänder. Men Alva hade med sig några stycken och när jag skulle ge en till Alva kolla Leah så förtjust på den. så jag tänkte att jag kunde testa. Jag har tidigare gett henne smörgåsrån men det gillade hon verkligen inte. så jag trodde inte hon skulle gilla majskroken heller, men gud så fel jag hade. Hon ÄLSKADE det. hon ville bara ha mer och hon tugga och svalde och tyckte det var gör gott, haha. Och så lätt kunde man bryta det man tidigare bestämt. Nu är hon ju bara sååå gullig när hon sitter i sin stol med en majskrok i handen och mumsar.
Leah och Alva sov middag ute i sina vagnar i sina goa varma åkpåsar på vår altan. Leah sov så mycket bättre än vad hon brukar och då vi såg dom hela tiden känndes det tryggt och bra. Och Leah somnade med en gång. Så sova middag ute om vädret tillåter är absolut nått vi ska testa igen.
Imorgon har vi inga planer alls, det blir väl bara att vara hemma och typ städa... Patricia bli frisk!! snälla? (a)
Sonny ska hämta Elias imorgon efter jobbet. Saknar honom :) Han är så go och snäll och en jätteduktig storebror. Vad vi ska hitta på vet jag inte än. Kanske gå till simhallen till Fridas stora lycka, att bada är typ det bästa hon vet :)
Nu ska vi käka middag, Kyckling och hemmagjord potatisgratäng, mmmmm! ha de gött!
 
 
 
 

Babyrytmik

Stackars Patricia har blivit sjuk så hon blir sängliggande idag så för deras del blir det tyvärr ingen babyrytmik. Jag satt här och övervägde en stund men besluta mig för att gå ändå. Jag menar ibland måste man göra saker på egen hand och varför inte börja med något jag vet att Leah gillar?. De kommer nog bli lite nervöst när man ska gå dit själv fast å andra sidan sist jag var där var det inte någon som kom i par.. men alla kände i och för sig varann ändå. Men det kommer gå bra :) det är ju ändå i kyrkan och sist var dom väldigt välkommnande :)
 
Bilder från igår som som togs i ammningsrummet haha!

smart idé!

När jag och Patricia satt och åt lunch tidigare idag fick vi en grymt bra idé. Vi ska sy egna dreglisar och napphållare! En väldigt bra idé då sånt är skit dyrt en dreglis kostar typ 40-60kr om man vill ha en fin. Och dom napphållarna som jag gillar kostar 99kr styck. Tänk vad man kan spara pengar och dessutom få det precis som man vill ha det! Perfekt. Hoppas vi kan åka och köpa allt ganska snart. Sonny har erbjudit sig att köra iaf :)
Nu ska jag försöka sova, upp tidigt imorgon för att väcka Frida och göra henne klar till skolan och sen ska jag och Leah åka till babrytmik! :) godnatt!

Öf

Mötte upp Patricia och Luna vid 10 tiden. Vi gick till allum och titta runt för att sedan gå till öppnaförskolan. Leah tyckte det var lika kul som vanligt det är så roligt att kunna göra saker som hon gillar och uppskattar. Patricia tog lite kort på flickorna så dom kommer säkert upp senare :)
När vi åt lunch prata vi om framtiden om vad vi kan tänka oss att våra tjejer kommer ha för intressen och vad vi kommer uppmuntra dom till att göra mm. kan bara säga att vi har stoora planer om nu dom blir intresserade av vad vi vill haha! man kan ju hoppas :)
 
;)

Bvc

Idag var ju Leah på sin sex månader kontroll. Det gick bra och läkarn tyckte hon var jättefin.
Efter jag var klar på bvc mötte jag upp Patricia och Luna och vi gick direkt till Eat haha! Sen gick vi runt och shoppa lite och snacka om allt möjligt.
Imorgon ska vi gå till öppnaförskolan, kul! Leah älskar ju deras sångstund :)
Nu sitter vi och tittar på ung och bortskämd, och fy vilket pogram haha.
 
Nellie och Leah <3
 
 

trött

Ligger fortfarande i sängen men har en väldigt pigg bebis bredvid mig hon ligger och leker och har gjort det i snart en timma. Snart tröttnar hon och vill gå upp. Så det är bara att lyda hehe. Mitt lilla hjärtebarn ♥
Kl 11 idag ska vi till bvc för 6månaders kontroll ska bli spännande att se om hon ligger där hon ska på testerna dom gör. Men de gör hon säkert :). Efter bvc ska vi ju som sagt träffa Patricia och luna. Hoppas vi kan äta på eat är sjuukt sugen haha! Nä nu får jag fortsätta underhålla mitt lilla troll.

imorgon

 
Ska jag träffa Patricia och luna, ovanligt haha. Vi ska fota våra söta flickor lite tänkte vi. Idag Leah velat vara nära hela tiden hon har inte velat ligga i gymmet inte gå i gåstolen inte sitta i bumbon så jag har fått bära runt på henne hela dagen, men det gör inget för hon e så mysig. Leah har blivit så himla bestämd, innan har hon tagit saker som de kommer men nu vet hon verkligen vad hon vill och hon vet precis vad hon behöver göra för att hon ska få det. Men bestämda barn har också sin charm hon är så söt när hon blir arg när hon vill ha något men inte når de tex hehe. Karin var här en stund förut, alltid trevligt när hon tittar förbi på måndag flyttar ju dom till Kinna så vi kommer inte kunna träffas lika mkt sen. Men jag är så glad för deras skull och inte alls svartsjuk ;)
Hörs imån!

igår.

Lördagen var super bra, Lisbeth blev superglad. Av oss (jag, sonny,tommy,johanna,karin och rickard) fick hon en luftballongsfärd i present. Så himla coolt, det hade jag också velat göra! men det är inte sesång för det nu så det får bli till våren.
Igår var jag hemma hos mamma en stund då Sonny var tvungen att jobba, hatar att vara själv. Vi gick hem till Susanne, Kai och Alva och fika lite, Alltid lika kul att träffa dem. Alva har nu lärt sig krypa, Stoora tjejen :)  ska bli så kul att följa Alva och Leah under deras uppväxter. Nu är dom ju jätte olika och jag är så nyfiken på hur det blir sen :)
    När Sonny sluta åkte vi iväg och åt mysig lunch för att sedan hämta Frida som vart hos sin mamma under helgen. kl 17 skulle vi vara hemma hos Ida (vår fotograf) för att se alla bilder hon tog på bröllopet, och jag säger bara WOW hon är sååå grymt duktig! Vi boka även in en ny fotografering den 27 då ska vi fota barnen, Leah sov ju under hela bröllopet typ och var febrig och hostig så jag ville inte väcka henne bara för att vara med på bilder. Men jag vill ju ha fina bilder på henne och syskonen så det får bli en studio fotografering :) spännande! längtar redan hehe :) 
Idag vet jag inte vad vi ska göra, bara vara hemma och tråka antar jag. Längtar typ tills på onsdag då det är öf. Sen på torsdag är det babyrytmik, om nu Patricia och Luna vill gå med oss? ;) Annars får vi väl gå själva, det är ju inte hela världen hehe.  
 
Lite bilder från bröllopet som inte ligger ute på FB.
 
En av dom bästa dagarna i mitt liv! <3
 
 

fest

På måndag fyller Sonnys mamma 50år så idag överraskade vi alla henne. vi hade fixat mat och tårta och lura hit henne i tron på att hon skulle vara barnvakt. Hon blev riktigt överraskad och rörd över vad vi gjort. Kul att hon uppskattade det :) vi är nu hemma hos Johanna och Tommy och festar lite Leah ligger i deras säng och vi tittar på henne via babymonitorn, så himla bra uppfinning det där. Vi ser henne hela tiden trots att hon ligger i ett annat rum.
Tidigare idag var vi iväg på marknad med mamma. Det följde med lite leksaker till Leah med hem. Leah är fortfarande inte sitt vanliga jag men det är ju tänderna, dom växer lite varje dag så snart borde det sluta göra ont.

Imorgon ska vi äntligen få se bilderna vår fotograf tog på bröllopet! Längtar ihjäl mig! Hörs imån :)

Gekås

Vi var ju som sagt i Ullared idag. Jag Handla massa leksaker till Leah en del av dem kommer hon få nu och en del på julafton tänkte jag. Köpte många tuggleksaker så hon kan klia sina små huggtänder. Allt åker in i munnen nu, till och med pappas näsa står högt upp på listan enligt leahbus. Vi köpte även massa kläder till både Frida och Leah och en del till Elias. Dom stora barnen kommer få det mesta i julklappar. Gekås är så himla stort så vi hann inte med allt denna gången så det får bli en till runda innan jul ändå.

Nu ikväll fick Leah smaka på välling för första gången, jag vet att man inte ska börja innan dom är sex månader men hon blir det på söndag och jag ville att första gången skulle bli när vi båda var hemma om de nu skulle bli en vaken natt med magknip. Man vet ju aldrig. Leah tyckte iallafall om vällingen och drack den precis som det vore vanlig ersättning. Jag köpte med råd av bvc majsvälling då Leah tidigare fått ont i magen av havregröten. Vi får se hur det går inatt. Jag hoppas hon kan sova bättre än vanligt då välling är mer mättande, men de kanske är för mkt att hoppas på första gången. Aja godnatt! :)

Slänger in en bild från bröllopet som min kära svärmor tagit! ♥♥♥

mot Ullared!

 
Nu sitter jag, Sonny och Leah i bilen påväg till Ullared :) Karin och Rickard åker också med fast dom åker i egen bil. Vi ska handla massa kläder till både Frida puh Leah då dom växt ut allt dom har typ. Alla Fridas byxor är förkorta så de blir massa nytt till henne. Leah har gått upp en hel storlek på mindre än en månad så nu har hon redan 74, stoora tjejen! Det blir även massa julklapps handlande till våra fina barn och deras kusiner. Skönt att få det mesta gjort redan nu.

Idag har jag städat hela dagen men fint blev det iaf :) var iväg en snabbis på morgonen med Johanna och Karin.
Idag har Leah varit super gnällig, första dagen jag märkt av att tänderna växer på henne. Gav tillslut henne en Alvedon och då blev hon jätteglad och pigg som vanligt. Usch hon måste ha väldigt ont :( men det går som tur är över.

Låååång dag.

Imorse vakna Leah 06.30 som vanligt, vi gick upp och väkte storasyster Frida som skulle till skolan. Sen när hon gått gjorde jag och Leah oss iordning för att möta upp Patricia och Luna för att åka på babyrytmik. Leah tyckte det var roligt men hon gillar öppnaförskolans sångstund bättre. Men de kanske va  för det var så mycket nytt. Dom spela på trummor och kasta sjalar och sprang runt hehe. Men hon uppsaktta det iallafall det märkte man. Jag hoppas att Patricia vill gå med mig nästa vecka också :). Lilla Luna fick feber under rytmiken så hon tyckte inte alls det var skoj men det förstår man ju, hoppas verkligen hon blir bättre snart och att de bara e tänderna som spökar. Kl 16 skulle vi egentligen gå på en Basar som hölls av öf, men eftersom luna inte mådde bra valde dom att stanna hemma. Jag gick dit med Patricias mammagrupps kompis Jenni som också var med på rytmiken. Vi hade ganska många dö timmar innan det var dags för basaren så vi åt lunch och shoppa, alltid trevligt ;) men inte för min stackars plånbok, ätit ute hela veckan och imån ska vi till ullared haha.
På basaren köpte jag en hoppgunga och en matstol som ska vara hemma hos min mamma och lite leksaker. Leah ääälska hoppgungan och hon hoppa och hoppa och skratta som bara den.
När jag väl kom hem var det bara att laga mat, äta, mata leah och nu sitter jag här heeelt slut!. Men det har vart en bra dag, tycker dock de var väldigt tråkigt att Luna blev sjuk.. :(.
 
Leahs två underkäks tänder har tittat fram mkt mer nu, det ser ut som två små riskorn och dom är jätte vassa. Hon vill bita på allt och drägglet bara forsar ut ur munnen på henne.  Mitt lilla söta monster <3 Nu ska jag och Sonny mysa ha de gött! :)
 
Lilla skruttan Luna <3
 
 
Inte det lättaste att ta kort på hoppande bäbis ;)
 
Kli kli kli kli..
 
Lilla gumman just nu <3
 
 

Tand på ingång!

En liiiten tandbit har tittat fram i under käken. Leah är lite mer gnällig än vanligt men är i övrigt glad och pigg. Hon drägglar som bara den och vill bitas mer än vanligt. Det känns helt vasst när man känner efter och de ser ut som ett itet blåmärke. När man tar kort på det syns det knappt men man ser två tänder under tandköttet så dom ploppar nog fram helt när som.
 
Idag har jag vart med Patricia, andra dagen i rad haha. Vi var på öppnaförskolan, Leah tyckte det var lika kul som vanligt. sen gick vi och fika på Eat. gooott! Det var lika trevlig som vanligt att va med padde och Lilla luna, och vi båda förundras om hur liten världen är egentligen.. aja. Livet är som det är och man får ta saker som dom kommer och göra det bästa av det man har.
 
Kl fem var vi på föräldra grupp och de var lika dåligt som vanligt, tyvärr. Tur att det var sista gången. Det är liksom inte så kul att sitta med 5 andra par som redan känner varann så dom pratade bara med varandra och såg typ ner på oss bara för vi använder gåstol. Men vadå Leah älskar sin gåstol men enligt dem försenas deras motorik. Kommer inte sluta ha leah i den ändå, för hon verkligen älskar att sprina runt i den. slut om det, bara skönt att slippa genomlida yttligare 2timmar.
 
Imorgon ska jag träffa Patricia igen, haha ovanligt. Vi ska på babyrytmik på morgonen och sen kl 16 ska vi på basar nere på öf. Kul om man hittar något till ett bra pris :). Nu ska jag och min man titta film ;) ha de göttans!
 
Leah myser i sin nya åkpåse :)
 
Den lilla minitanden. men ser bättre i verkligheten och denna bilden togs i går, idag syns den mera :)

Sömnlös natt.

Leah har fått tillbaka sin krupp :(. Vissa barn kan få det en gång och sen aldrig mer medans vissa barn kan få det varje gång dom är förkylda.. Det verkar ju som leah är alternativ 2. Hon har hostat hela natten och jag har fått sätta henne upp och bära runt på henne floera gånger då hon hostat så mkt att hon inte kunnat andas. Hon är nog lika trött som jag och sober nu gott i sin vagn. Jag skulle träffat Patricia och Luna idag men frågan är om dm fortfarande vill träffa oss. Vi får väl se vad hon säger när hon vaknar. Har full förståelse om hon inte vill riskera att Luna blir sjuk. Men jag tror ändå inte att det smitta, sen ligger dom ju ändå bara i varsin vagn :). Om vi ses ska vi iaf åka in till toys r us. Padde har ett presentkort där som hon fick på Lunas dop :).
Jaja vi får väl se hur de blir sen, ha de gött så länge :)
Leah i magen ;)

Grööt

Idag träffa jag Karin för lunch hennes gubbe som också är min svåger hängde på. Vi tjöta om allt möjligt och hade de trevligt. Sen Åkte Rickard hem och jag och karin shoppa lite :) När sonny sluta åkte vi och köpte en åkpåse till vår lilla sessa.
 
Leah har nu äntligen börjat äta gröt och tycka om det och framförallt svälja det haha. Hon har ätit några skedar varje kväll nu i några dagar så ikväll fick hon lite mer, så vi får hoppas att hon sover lite bättre inatt.
 
Just nu badar Sonny henne och sen ska hon sova och vi ska kolla lite film och bara mysa. Imorgon vet jag inte vad jag och lehis ska göra, får väl se om nått dyker upp. Leah är ju lite snorig men hon är pigg och glad som vanligt, skönt. Min förkylning har gått över, har bara lite hosta kvar. På bröllopet var jag jätte förkyld och det satte sig även på stämbanden så jag lät som en tretton årig pojke som hamnat i målbrottet haha. Men huvudsaken är att jag hade kul och det hade jag! :)
 
Nu ska vi kolla film! ha de bäst så hörs vi imorgon :)
 
Leah när hon smaka  på plommonpure för några veckor sedan, haha bilden säger ganska mkt om vad hon tyckte om det..
 

lyckanmedleah.blogg.se

Livet som fru, mamma och bonusmamma.

RSS 2.0